Logo ID3AS

U bent hier: home > nederlands > nieuws > nieuwsbericht

Nieuws

15-04-2019 - Data verzameling 3AM project gestart

Data verzameling 3AM-project gestart 

Het project Acoustic Monitoring van de 3e generatie, het 3AM-project richt zich op het beter monitoren van bewoners, die ´s nachts behoefte hebben aan bewaking. Vanuit een centrale locatie luisteren medewerkers zorgcentrale nu naar akoestische alarmen die de bewoners genereren. 

Nu zijn deze alarmen nog gebaseerd op geluidsintensiteit en tijdsduur. In de toekomst willen wij de computer een deel van het geluid vooraf laten interpreteren. Op deze manier hopen we veel voorkomende valse alarmen te kunnen verwijderen. Voor het ontwerpen van deze machine herkenning is data nodig, die in een realistische situaties wordt verzameld. 

Eindelijk is het zover

Het verzamelen van real time data van patiënten is van start gegaan! De projectpartners van 3AM verzamelen geluidsopnames door middel van kastjes, die in de kamers van bewoners van zorgcentra zijn geplaatst. Zodra de opnames zijn gemaakt, worden ze door medewerkers van de zorgcentrale beoordeeld op de inhoud. Vervolgens kan 3AM dan aan de slag met de grootste uitdaging: het herkennen van geluid.

Toestemming verleend voor data verzameling

Het verzamelen van deze data moet op zorgvuldige wijze plaatsvinden om de anonimiteit en de persoonlijke levenssfeer van de betrokkenen te beschermen. Hiertoe hebben we een data management plan opgesteld en ons project ter toetsing voorgelegd aan de Hanze Ethische Advies Commissie. Na het verkrijgen van toestemming van deze commissie zijn we hard aan het werk gegaan om de hardware en software voor te bereiden.

Hierbij liepen ze tegen een aantal problemen aan, maar met de gecombineerde ervaring van Avics, Hanze en SoundAppraisal werden deze problemen snel herkend en opgelost.

Volg ons op Facebook, LinkedIn en Twitter.

lees verder: contact

Interreg Deutschland Nederland Hochschüle Osnabrück Hanzehogeschool Groningen Provincie Fryslan Provincie Groningen Provincie Gelderland
Provincie Overijssel Provincie Drenthe Ministerie van Economische Zaken en Klimaat Niedersachsisches Ministerium für Bundes- und Europaangelegenheiten und Regionale Entwicklung EDR
Interreg Deutschland Nederland Hochschüle Osnabrück Hanzehogeschool Groningen Provincie Fryslan Provincie Groningen Provincie Gelderland Provincie Overijssel Provincie Drenthe Ministerie van Economische Zaken en Klimaat Niedersachsisches Ministerium für Bundes- und Europaangelegenheiten und Regionale Entwicklung EDR