KI-Agil logo | Lectoren

KI-Agil logo

KI Agil

u bent hier: homepage > lectoren

Lectoren, verbonden aan het project KI-Agil, stellen zich voor:

Dr. rer. nat. Heinrich Wörtche

is wetenschapper en wetenschapsmanager met meer dan 20 jaar ervaring in de academische wereld en 8 jaar ervaring in de private onderzoekssector. Zijn ambitie is om creatieve en nieuwe sensortechnologie te ontwikkelen en implementeren voor sociale en technologische uitdagingen. Sinds 2018 is Wörtche verbonden aan het Kenniscentrum Biobased Economy als lector Sensors and Smart Systems. Binnen het kenniscentrum richt zijn lectoraat "Sensors and Smart Systems" zich op het ontwikkelen en toepassen van slimme sensortechnologie voor de digitalisering van industriële processen. Klik op meer info

Dr. Wynand Alkema

is sinds januari 2020 lector Data Science for Life Sciences and Health. In zijn onderzoek staat het extraheren van medische, biologische en chemische kennis uit grote data sets centraal. Hierbij wordt gebruik gemaakt van onder andere geautomatiseerde tekst analyse, multivariate statistiek en classificatie modellen. Projecten waarin deze technologie wordt toegepast zijn het voorspellen van prognostische biomarkers voor Sclerodermie, het ontrafelen van de evolutie van immuun signaal routes, het vinden van nieuwe ingrediënten voor gezond voedsel en het optimaliseren van fabrieksprocessen waarin melk tot gefermenteerde eindproducten wordt verwerkt. Naast het onderzoek, wordt er binnen het lectoraat een minION sequencing faciliteit opgezet met als doel microbiële diagnostiek voor medische en biotechnologische toepassingen te ontwikkelen. Klik op meer info.

Dr. Nick Degens 

is sinds 2015 verantwoordelijk voor het lectoraat User-Centered Design aan de Hanzehogeschool Groningen. Vanaf 2013 was hij als docent en senior onderzoeker verbonden aan de opleiding Communication, Multimedia & Design (CMD) van de Hanzehogeschool en heeft daarvoor een promotie-studie uitgevoerd op het ontwerp van intelligente games voor interculturele training waarbij sociale interactie centraal staat. Verder heeft hij ervaring in het ontwerpen van educatieve games en toepassingen binnen het hoger onderwijs (universiteiten en HBO). Klik op meer info. 

 

lees verder: ervaringen

Logo's