Logo ID3AS

U bent hier: home > nederlands > projecten

Projecten: Smart Diabetes 24/7

Onder de projectnaam “Smart Diabetes 24/7” gaan New Nexus Mobile, mHealth 24/7, Windesheim Zwolle samen deze vraag onderzoeken: hoe gaan sensordata de leefstijl van diabetes patiënten beïnvloeden?

Het project stelt zich ten doel om door middel van de inzet van sensortechnologie inzicht te geven in de oorza(a)k(en) van de fluctuatie van de bloedglucose van diabetespatiënten. Over het algemeen ligt de oorzaak hiervan in voeding, stress of inspanning. Inzicht in de oorzaak maakt dat de patiënt hiernaar kan handelen. Hetzij met interventies in zijn of haar lifestyle, hetzij door anders om te gaan met zijn of haar voeding en toe diening van insuline, of een combinatie van deze drie.
 
Een kort overzicht van de projectdoelen:
• Sensortechnologie selecteren, die relevante data voor diabetespatiënten meet en verzamelt
• Sensordata verwerken en verrijken met andere data tot informatie
• Informatie aan de patiënt teruggeven in een persoonlijk informatieprofiel (Diabetes 24/7 app en portal)
• Het profiel beschikbaar stellen aan de verschillende stakeholder groepen (patiënten, verzorgers en medisch specialisten)
• De genereerde data evalueren als input voor het Machine Learning algoritme
 
Het succes van het project wordt bepaald door de patiënt. In welke mate leidt meer inzicht tot andere keuzes in voeding of gedrag?
De integratie van het persoonlijk informatieprofiel in de bestaande Diabetes 24/7 app en portal geeft de patiënt en zorgverleners alle handvatten om hiermee aan de slag te gaan.

Meewerkende projectpartners zijn:

Windesheim (NL)

NewNexusMobile (NL)

Mhealth 24/7 (NL)

 

Volg ons op Facebook, LinkedIn en Twitter.

lees verder: nieuws

Interreg Deutschland Nederland Hochschüle Osnabrück Hanzehogeschool Groningen Provincie Fryslan Provincie Groningen Provincie Gelderland
Provincie Overijssel Provincie Drenthe Ministerie van Economische Zaken Niedersachsische Staatskanzlei EDR
Interreg Deutschland Nederland Hochschüle Osnabrück Hanzehogeschool Groningen Provincie Fryslan Provincie Groningen Provincie Gelderland Provincie Overijssel Provincie Drenthe Ministerie van Economische Zaken Niedersachsische Staatskanzlei EDR